2011 Yılı Organik Tarım Desteği Alamayanlara Müjde

0
1459

para-banknotGıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, mücbir sebeplerden dolayı 2011 yılında organik tarım desteği alamayanların, yapılan yeni değişiklikle bu imkandan yararlanacağını söyledi.

Kadir Güven yaptığı yazılı açıklamada, ilgili desteğin 20 Haziran 2010 tarihli ve 27 bin 617 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Organik tarım destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ’in mücbir sebeplerden yani ölüm, yaslılık, sakatlık gibi organik tarım faaliyetlerinden ayrılmak zorunda kalan, ancak aynı arazisinde organik tarım faaliyetinin kesintiye uğramadan devam eden üreticilerin organik tarım desteğinden faydalanma imkanı yok iken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 06.07.2011 tarih ve 27 bin 986 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2011/30 sayılı değişiklik tebliği ile bu imkan sağlanmıştır” dedi.

 

2011 yılı Organik Tarım Desteği değişiklik tebliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Güven, “Organik Tarım Desteği (OTD) ödemesi, Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS) icmali-1’de kayıtlı olan aynı arazilerde organik tarım faaliyeti devam etmek kaydı ile OTBİS icmali-1’de kayıtlı olup, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçinin faaliyetini devam ettiren OTBİS icmali-2’de kayıtlı birinci derece yakını çiftçiye veya faaliyeti sona eren çiftçinin ortağı olduğu tüzel kişiye, İl Tahkim Komisyonunca uygun bulunmak şartıyla yapılacaktır. Bu durumda bulunan arazilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) 2011 üretim sezonunda kaydının bulunması mecburidir. Bu durumda bulunan çiftçilerin 16.09.2011 günü mesai saati bitimine kadar başvuru dilekçesi ile ÇKS’de kayıtlı oldukları il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu. (AA)

Bir Cevap Yazın