2012 Yılı Fark Ödeme Desteği İçin Son Gün 31 Mayıs

0
1060
2012 Yılı Fark Ödeme Desteği İçin Son Gün 31 Mayıs

AYDIN (İHA) – Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, dane mısır ve buğday gibi fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, yaptığı açıklamada; “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Desteleme Modeline göre 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkilerden kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, dane mısır ile hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 2012/42 nolu uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair 2013/8 nolu tebliğ 19 Mart 2013 tarih ve 28592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 2012/42 nolu tebliğin 5. maddesinin altıncı fıkrasının (ç) ve (d) bentleri değiştirilmiş ve aynı fıkranın (h) bendi yürürlükten kaldırılmıştır. 2012 yılı üretim sezonunda üretilerek satışı yapılan; yağlık ayçiçeği, kütlü pamukta yurt içerisinde üretilip sertifikalandırılan tohumları kullanılanlar, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerine Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal veriler ve Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modelinde belirlenen verimlere göre destekleme ödemesi yapılacaktır. Başvuru dilekçesi ve ÇKS kayıtlarında farklı il ve ilçelerde üretim yaptığını beyan eden üreticilerin; üretici ve ürün bazında ekim alanları/ağaçların bulunduğu alanlar ile ilgili bilgileri ‘Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modelinde’ belirlenen verimler dikkate alınacaktır” dedi.

2012 yılı fark ödemesi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilere uyarılarda bulunan Köksal, “Kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, dane mısır ve buğday gibi fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2013 olarak belirlenmiştir. Başvurularda ürün alım ve satım belgeleri olan fatura ve müstahsil makbuzlarının düzenleme tarihi en son 30 Nisan 2013’dür. 2012/42 nolu uygulama tebliği 5.maddesinin altıncı fıkrasının (h) bendinin yürürlükten kaldırılmasından dolayı belge doğrulama web adresinden fatura ve müstahsil makbuzu kontrolü iptal edilmiştir” diye konuştu.

haberler.com

Bir Cevap Yazın