2013 Avrasya Tarım Fuarı Gündemi – Eko Tarım Tarımsal Danışmanlık

0
1073
Eko Tarım Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri

 

2013 Avrasya Tarım Fuarı Tarım Sektörünü bu sene de buluşturmaya devam ediyor. Yerli yabancı birçok firma fuarda yer alıyor. www.etarim.net ailesi olarak fuara katıldık ve sizler için en yeni en son ve en ilgi çeken haberleri yakalamaya çalıştık. Bizleri stantlarında ağırlayan firmalar ile birlikte konuşmalar yaptık, anılarımızı fotoğrafladık.

Bunlardan biri olan EKO TARIM TARIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİN standında AMBA GRUP Genel Müdürü Ali Akraba Hasan, George Th. Kales ve Ekibi ile sektör üzerine konuşup sizler için bilgi aldık.

AMBA GRUP Genel Müdürü Ali Akraba Hasan bizlere Yunanistan’dan canlı hayvan ithal ettiklerini ve bu ırkların genetik kapasitelerinin yüksekliğiyle önem kazanmış ırklar olduğunu bildirdi. Yine Genetik çiftliklerinde Hayvan Islahı hizmetleri de verilmekte.

Avrasya Tarım Fuarı Ali Akraba Hasan Eko Tarım
Eko Tarım Stantında Amba Grup Genel Müdürü Ali Akraba Hasan ve Ekibi İle Birlikte

Ali Akraba Hasan Ayrıca şunları belirtti; Firmamızdan Limuzin, Simental ve Belçika Mavisi Danalar temin eden üreticiler her konuda memnun ve verimli kaliteli ve ıslah yönünden başarılı ırklara sahip oldukları için memnunlar. Bunların yanında Lacaune Koyunu, Chıos Koyunu,Doğu Fresian Koyunu gibi ırklar da mevcut olan ve halihazırda bulunan koyun ırklarımız. Bunlarla birlikte Saanen, Alpine ve Skopelos Keçi ırklarımız da hem genetik materyal hem damızlık hem de canlı hayvan olarak elimizde bulunmaktadır.

 

Eko Tarım Tarımsal Danışmanlık Hizmetleri

 

Hayvan Islahçısı Michel Tsironis’ in vermiş olduğu bilgilerde Açık ve kapalı besi sistemleri için Saanen ve Alpine keçileri yıllık 600-900 litre, Skopelos Keçileri ise açık beside 400-550 litre süt verimine sahiptir.

Lacaune Koyununun yıllık süt verimi 350-450 litre olup, 1,4-1,5 kuzu doğumu, doğum sonrası kuzularda yüksek vücut yapma gücü ve kolay yönetilebilirlik gibi avantajlara sahip olduğu bildirildi.

Chios Koyunu ise; yıllık 300-420 litre süt verimi, 1,8-2,1 kuzu doğumu ve Akdeniz iklimine kolay uyum sağlama gibi üstünlüklere sahiptir.

Doğu Fresian Koyunu; yıllık 350-450 litre süt verimi, 1,5-1,8 kuzu doğumu ve mükkemmel ağırlıkta kuzular teşkil etmektedir.

Sektör için hayırlı olmasını vesile eder bol bereket, üretim ve hayırlı kazançlar dileriz.

Evangelos Papalexopoulos Animal Science vpapalexopoulos@yahoo.gr

Ali Akraba Hasan : aliakraba@hotmail.com

adreslerinden ulaşılabilmektedir.

 

 

 

Bir Cevap Yazın