2013 Avrasya Tarım Fuarı Gündemi – Gitaş Aydoğanlar

0
2221
Yonca, Pelet, Küspe, Saman, Balya, Ayçiçeği

2013 Avrasya Tarım Fuarı Tarım Sektörünü bu sene de buluşturmaya devam ediyor. Yerli yabancı birçok firma fuarda yer alıyor. www.etarim.net ailesi olarak fuara katıldık ve sizler için en yeni en son ve en ilgi çeken haberleri yakalamaya çalıştık. Bizleri stantlarında ağırlayan firmalar ile birlikte konuşmalar yaptık, anılarımızı fotoğrafladık.

Bunlardan biri olan GİTAŞ GIDA ve İHTİYAÇ MADDELERİ TİC. ve SAN. A.Ş. AYDOĞANLAR Grubu standında Ziraat Mühendisi Hüseyin Atılgan ile sektör üzerine konuşup sizler için bilgi aldık.

Gitaş, Aydoğanlar, Yonca, Yonca Balyası, Saman, Pelet, Ayçiçeği Küspesi
Gitaş Ziraat Mühendisi Hüseyin Atılgan ve www.etarim.net Yayın Koordinatörümüz Ziraat Mühendisi Kutay Yılmaz

Yaptığımız Röportajda Sayın Atılgan Bizlere Ayçiçeği Küspesi, Yonca Silajı, Mısır Silajı, Yonca Balyası, Yonca Peleti, Saman Peleti, Sap ve Pelet Pancar Posası ürünlerinin satışta olduğunu hayvancılık için elzem olan bu gıda takviyeleri ve yemlerin ülkemiz hayvancılığı için önemli olduğunu vurguladı.

Yonca, Pelet, Küspe, Saman, Balya, Ayçiçeği
Gitaş Aydoğanlar Grubu Ziraat Mühendisi Hüseyin Atılgan ve Yayın Koordinatörümüz Ziraat Mühendisi Kutay Yılmaz Yonca Balyası ve Pelet Yemlerin Önünde

Hüseyin Atılgan; Bölgedeki çiftçilerden alınan Ayçiçeği, Soya, Kanola, Keten vb. gibi yağlı tohumların yağ fabrikalarında işlendiğini ve elde edilen küspelerin yem ve hayvancılık sektöründe hizmete sunulduğunu bildirdi. Yonca konusunda ise 120 cm çapında ve 120 cm uzunluğunda paketlenmiş rulo balyalar halinde satışa sunulduğunu, ortalama ağırlıklarının 600-800 kg olduğunu ve tercih edilme sebeplerinin yüksek kuru madde, yüksek ham protein ve yüksek sindirilebilirlik değerleri olduğunu belirtti. Yonca balyalarıyla 12 ay boyunca çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Atılgan yine Konya Karapınar’daki seçilmiş tarlalardan alınan samanın pelet haline getirip sunduklarını da açıkladı.

Sektör için hayırlı olmasını vesile eder bol bereket, üretim ve hayırlı kazançlar dileriz.

Daha Fazla Bilgi İçin İletişim Adresleri

www.gitas.com.tr

3. Organize San. Böl. Kuddusi Cad. No: 6 42050 Konya

Bir Cevap Yazın