2013 Avrasya Tarım Fuarı Gündemi – Tekcanlar Tarım Sertifikalı Tohum Üreticiliği

0
1287
tekcan, tarım, tohum, kadirhan tekcan, sertifikalı tohum, çeltik, ayçiçeği, arpa, buğday, çeşit

2013 Avrasya Tarım Fuarı Tarım Sektörünü bu sene de buluşturmaya devam ediyor. Yerli yabancı birçok firma fuarda yer alıyor. www.etarim.net ailesi olarak fuara katıldık ve sizler için en yeni en son ve en ilgi çeken haberleri yakalamaya çalıştık. Bizleri stantlarında ağırlayan firmalar ile birlikte konuşmalar yaptık, anılarımızı fotoğrafladık.

Bunlardan biri olan Tekcanlar Tarım Sertifikalı Tohum Üreticiliği standında Şirket Müdürü Sayın Kadirhan Tekcan ile sektör üzerine konuşup sizler için bilgi aldık.

tekcan, tarım, tohum, kadirhan tekcan, sertifikalı tohum, çeltik, ayçiçeği, arpa, buğday, çeşit
Tekcan Tarım Sertifikalı Tohum Üreticiliği Şirket Müdürü Sayın Kadirhan Tekcan Çiftçilere Tohumluk Çeşitleri Tanıtırken

Şirket Hakkında Sayın Tekcan bizlere şu bilgileri iletti;

Tekcan Tarım tarımsal üretim amacıyla 1979 yılında Edirne ili Keşan ilçesinde kurulmuştur. 2000 yılında sertifikalı buğday tohumu üretimi ile tohumculuk sektörüne atılan firmamız, ürettiği tohumluklarda cins ve çeşitlerin yelpazesini geliştirerek sektörde faaliyetlerine devam etmiştir. Bugün ulaştığımız noktada buğday, arpa ve çeltik tohumculuğunda kalite ve tonaj açısından firmamız ülkemizin önde gelen özel sektör kuruluşlarından birİ olmayı başarmıştır. Firmamızda sertifikalı tohumluk üretiminin yanında; çeltik, buğday, ayçiçeği ve mısır çeşitleri üzerine adaptasyon ve ıslah çalışmaları da yürütülmektedir. Tekcan Tarım bünyesinde oluşturulan AR-GE biriminde ıslahçı personel istihdamı ve kurulan çeşit geliştirme laboratuarı ile firmamız sadece tohum üreten değil, çeşit geliştiren de bir firma konumuna ulaşmıştır. Bu faaliyetlerimiz neticesinde Tekcan Tarım 2008 yılında T.C. Tarım Bakanlığı tarafından “ ÖZEL SEKTÖR TARIMSAL ARAŞTIRMA KURULUŞU“ olarak tescil edilmiştir.

Bu güne kadar tüm faaliyetlerinde kalite ve titizliği ön planda tutarak iş yapan firmamız bundan sonrada aynı ilkeler ışığında faaliyetlerini geliştirerek sürdürmeye devam edecektir.

tekcan-tohum-2
Tekcan Tarım Standında Dinlenen ve Yeni Çeşitler Hakkında Konuşan Çiftçiler

Sayın Tekcan AR-GE Faaliyetleri hakkında ise bizlere şu bilgileri verdi;

Firmamız buğday, çeltik, ayçiçeği ve mısır çeşitleri üzerine adaptasyon ve ıslah çalışmaları yürütmekte olup, bu faaliyetlerimiz neticesinde 2008 yılında T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından “ÖZEL SEKTÖR TARIMSAL ARAŞTIRMA KURULUŞU” olarak tescil edilmiştir. Edirne ili Keşan ilçesinde bulunan çiftliğimizde kurduğumuz araştırma istasyonumuzda ve yöremizin il ve ilçelerinde her ürün grubu için pek çok verim ve gözlem denemeleri kurulmaktadır. 2006 yılında özellikle buğday ve ayçiçeği ıslahında gen havuzu (germplasm) oluşturulmuş ve sürekli gelişen araştırma faaliyetleri yürütülmeye devam edilmiştir. Firmamız tesislerinde kurduğumuz çeşit geliştirme laboratuarı ve bünyemize kattığımız bir ıslahçı ve bir yardımcı ıslahçı personeli ile yeni çeşitler geliştirmek için Tekcan Tarım çiftçilerimize sürekli hizmet etmektedir. Tamamen yerli bir firma olan Tekcan Tarım tohum üretimi ve ıslahı konusunda Türk Tarımının parlayan bir yıldızı olmaya devam etmektedir.

tekcan-tohum-3
Çiftçiler bir yandan ikramları atıştırırken diğer yandan da çiftlikteki tanıtım görüntülerini izlediler.

Sektör için hayırlı olmasını vesile eder bol bereket, üretim ve hayırlı kazançlar dileriz.

İLETİŞİM ADRESLERİ

www.tekcantohum.com

Kadirhan Tekcan : kadirhantekcan@yahoo.com

Bir Cevap Yazın