2014 Yılı Tarım Kredi Kooperatifleri Personel Alımı

0
1295
turkiye-tarim-kredi-kooperatifleri-personel-alacak .jpg

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu Ülke TV’den canlı olarak yayınlanan Haber Programı’nın konuğu oldu.

Merkez Birliği binasında gerçekleştirilen canlı yayında Abdullah Kutlu, başta kuru fasulye tedariki olmak üzere, birçok konuda önemli bilgiler verdi.

Son zamanlarda kuru fasulye fiyatlarındaki artışı değerlendiren Kutlu, “Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde kuru fasulyenin perakende satış fiyatı 7 TL, toptan satış fiyatımız ise 5.7 TL. Piyasada söylenen fiyatlar suni, spekülatif fiyatlar. Piyasada bazı çok özel fasulyeler var. Spekülatif çevreler bu fiyatları baz alarak, fiyat verip piyasayı manipüle etmeye çalışıyorlar. Bu yüzden kuru fasulye fiyatları yüksekmiş gibi görünüyor. Vatandaşımız kesinlikle tedirgin olmasın, stoklarımızda yeterince fasulye mevcut.”dedi.

2013 yılının rekorlarla kapatıldığını vurgulayan Kutlu, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak 1 milyon 100 bin ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesiyiz. Gübre, akaryakıt, tohum, kredi gibi çiftçinin her türlü tarımsal girdi ihtiyacını karşılıyoruz. 2013 yılında 5 milyar 221 milyon TL’lik kredi kullandırdık. Türkiye gübre üretiminin 1/3’ünü karşıladık. Çiftçi her zaman ürettiğini pazarlayamıyor, satacak yer bulamıyor. Biz çiftçimiz mağdur olmasın diye onların ürünlerini de her zaman satın almaya çalışıyoruz. Ayrıca 1600 ziraat mühendisi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan sonra en fazla ziraat mühendisi istihdam eden kurumuz. Birkaç ay içerisinde 150 ziraat mühendisi daha istihdam edeceğiz. 2006’dan bu yana 4 bin 450 personel istihdam ettik. Devlete yük olmadan hizmet eden, istihdam sağlayan ve yatırım yapan bir kurumuz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yurtiçinde ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlara da değinen Kutluşunları kaydetti, “Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay ve sosyal yardım vakıflarının belirlediği ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı koliler göndermekteyiz. Bu kapsamda geride bıraktığımız yıl Suriye, Pakistan, Somali ve yurtiçi olmak üzere toplam 350 bin koli gönderdik. İnşallah uzun vadede bu yardımlara devam edeceğiz.”

haber365

Bir Cevap Yazın