2500 yeni tarım danışmanı alınacak

0
1092
2500 yeni tarım danışmanı alınacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri başladı. Bakan Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, 2 bin 500 yeni tarım danışmanı alınacağı müjdesini verdi. Daha önce 7 bin 500 tarım danışmanı alındığını hatırlatan Eker, “Bunlar kırsalda köylerde çalışacak. Köylerde çiftçinin yanında, bahçesinde, merasında, ahırında, onun yanı başında hizmet sunacak. Böylece sayı 10 bin kişiye ulaşmış olacak. Alım süreci başladı. ÖSYM yakın tarihte ilana çıkacak. Prosedür tamamlanıp en geç 2013 Ocak ayına kadar bunlar çalışmaya başlamış olacak.” diye konuştu.

Okul sütü programında ihale sürecinin başlatıldığını hatırlatan Eker, “Bu sene özel okullar da buna dahil edildi.” ifadesini kullandı. Eker, Et ve Balık Kurumu’nun et ve süt piyasalarını düzenleyen bir kuruma dönüştürüleceğini aktardı.

Ekmek israfının önlenmesi için proje başlatacaklarını söyleyen Eker, dünyada tarımsal ekonomik büyümede ilk 5 ülke arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Eker, “Tarımsal ihracatı 40 milyar dolara ulaştırmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. Bakanlığın 2013 yılı bütçesinin 13 milyon 116 bin 230 TL olarak öngörüldüğünü kaydeden Eker, “Bütçede geçen yılın başlangıç ödeneğine göre yüzde 25 oranında artış öngörülüyor.” dedi.

Kaynak: Eko Trent

Bir Cevap Yazın