ANİMALİA İSTANBUL 2013 10. HAYVANCILIK TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI

0
1035
fuar, hayvancılık, animalia, ihtisas,

 

 

 

fuar, hayvancılık, animalia, ihtisas,

 

Animalia İstanbul’un profesyonel ziyaretçileri, fuarın 10. yılında da hem bilimsel, hem de aktüel etkinlikler kapsamında, konunun uzmanlarının engin tecrübelerinden yararlanma olanağı bulacak.

Geleceğimizin teminatı demek olan hayvancılık sektörünü onuncu kez bir araya getirecek olan HKF Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen, büyük ve küçükbaş hayvancılık sektörünün ihtisas fuarı Animalia-İstanbul 2013, etkinlikleriyle yine ilgi çekecek. Animalia-İstanbul’un etkinliklerinden biri olan ve artık geleneksel hale gelen panelinin bu yılki başlığı “Yetiştirici Birlikleri, Destekler ve İpuçları” olarak belirlendi.

6-9 Haziran 2013’de İstanbul Fuar Merkezi-Yeşilköy’de düzenlenecek 10. Hayvancılık ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı Animalia-İstanbul’un 3. günü saat 11:00-13:00’de Pamukkale konferans salonunda yapılacak paneli Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım yönetecek.

Konuyla ilgili bilgi veren HKF AŞ Genel Müdürü Bekir Çakıcı şu açıklamaları yaptı: “Panelde; Yetiştirici Birlikleri, destekler ve ipuçları ana başlığında, Türkiye’deki sığır, manda, koyun, keçi damızlık yetiştirici birliklerinin temsilcileri tarafından, hayvancılık sektörünün genel durumu tespit edilerek, sorunlar, damızlık ihtiyacının yurtiçinden karşılanmasına yönelik Ar-ge yatırımlarının önemi, üreticilerin örgütlenmesinin gerekliliği tartışılacak. Sektöre verilen devlet ve özel sektör destekleri hakkında bilgi verilerek, sektörün esas sorunu olarak işaret edilen piyasa istikrarının sağlanması konusunda vesürdürülebilir bir hayvancılık için desteklerin hangi konularda verilmesi gerektiği irdelenecek, hayvancılık yapanların rasyonel kararlar alabilmesi için ipuçları verilecek. Sektörü mercek altına almak ve küçük üreticiye bilgi vermek üzere konunun uzmanları bir araya gelecek ve Animalia ziyaretçilerini bilgilendirerek, sorularını yanıtlayacak. Panelimizin konuşmacıları ise şöyle; Ör Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, İzmir İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, İstanbul Manda Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ural, Anadolu Romanov Koyun Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ebru Emsen ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Teknik Şube İbrahim Karakoyunlu.

   

 

Bekir Çakıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Animalia İstanbul’un ziyaretçi profili bilimsel ve aktüel etkinliklerde verilen bilgilere büyük ihtiyaç duyuyor ve ilgi gösteriyor. Animalia İstanbul 2013’ün katılımcılarından bu yılki fuar etkinliklerimize hazırlanmakta olan firmalar; TETA Teknik Tarım, Saniter, Cemsan Makina, Bilim Sağlık ve Laboratuvar Hizmetleri olacak ve her biri güncel konularda izleyicileri bilgilendirecek.”

Alım Heyeti

Öte yandan ihracatın arttırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihraç ürünlerine yeni pazarlar bulunması, pazar paylarının arttırılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri Alım Heyeti programları düzenliyor. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri’nin, Animalia İstanbul 2013 fuarı için Alım Heyeti getireceğini bildiren Bekir Çakıcı, “Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, Kazakistan, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tunus ve Ürdün’den Animalia İstanbul 2013’e çok sayıda firma yetkilisinin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Animalia İstanbul 2013’ün ilk semineri Saniter’den

Saniter Gıda-Çevre Bilimi ve Gözetim Hizmetleri şirketi tarafından fuarın ilk günü açılış seremonisini takiben bir seminer verilecek. Pamukkale konferans salonunda saat 15:00-16:00 arasındaki“Yemlerdeki Besin Değerleri ve Analiz Parametreleri” başlıklı seminerin konuşmacısı ise Kimya Mühendisi Rabia Kırtay. Saniter Kimya Laboratuvarı Sorumlusu Mehmet Tahmişoğlu tarafından verilen bilgiye göre seminerin konu başlıkları ise şöyle; Yem nedir, yemlerin sınıflandırılması, yemlerde yapılan analizler, yem besin değerleri ve parametreleri, yemlerde istenmeyen maddeler, yemlerde mikrobiyolojik analizler, yemlerde GDO, yemlerin analiz edilmesi, yem güvenilirlik şartları, ürüne bulaşma yolları, yasaklı maddelerin insan sağlığına etkileri. 1994 yılından bu yana analizlerde TS EN ISO7IEC 17025:2010, gözetim hizmetlerinde ise TS EN ISO7IEC 17020:2005 akreditasyon belgelerine sahip olarak faaliyetlerini sürdüren Saniter’in seminerinde hayvancılık sektörünün temel girdisi yemlerle ilgili yukarıdaki başlıklar çerçevesinde bilmek istediğiniz her sorunun cevabını bulacaksınız.

TETA’dan seminer: “Küçükbaş Hayvancılıkta Sağım ve Sürü Yönetimi”

Animalia İstanbul’un lokomotifi ve sürekli katılımcılarından biri olanTETA Teknik Tarım şirketi tarafından fuarın ikinci günü 7 Haziran’da saat 11:00-13:00 arasında Pamukkale konferans salonunda bir seminer düzenlenecek. Keçi ve koyun yetiştiriciliğinde karlılık için AfiShepherd sistemini öneren TETA’nın bu semineri ile ilgili bilgi verenTETA Teknik Tarım Genel Koordinatörü Sumer Tömek Bayındır, koyun ve keçi için Afimilk çözümünün tüm dünyada, özellikle de Akdeniz’de yaygın olarak kullanıldığı bilgisini vererek, “Küçükbaş işletmeleri ülkemizde yeni yeni profesyonelleşmeye başlıyor ve sığırcılıkta olduğu gibi bir yapı değişikliğinden geçiyor. Dünyada da benzer bir süreç işliyor ve benzer bir yapı değişikliği ile gittikçe daha fazla teknoloji kullanılmaya başlamış durumda. Örneğin son dönemde Kuzey Amerika’da hızla büyüyen bir koyun ve keçi pazarı var ve 5 milyon hayvan mevcut. Çiftlikler, küçükbaş sütünden üretilen sağlıklı ve çok seçenekli süt ürünlerine giderek artan talebi karşılayabilmek için üretimlerini ve verimliliklerini artırmak peşindeler. Türkiye’de de benzer durum var ve hızla koyun ve keçi sütü üretiminin artırılmasına yönelik girişimler yaygınlaşıyor” dedi. Dolayısıyla, geniş sürüleri daha iyi yönetme gereksiniminin arttığını vurgulayan Tömek şöyle devam etti: “Sürüyü yönetmek aslında hiçbir bireyi gözden kaçırmadan, verim ve sağlık izlemesini doğru yapabilmek, sonunda da doğru kararları alabilmek demektir. AfiShepherd Küçükbaş Sürü Yönetim Sistemi, koyun ve keçi yönetiminde dünyanın lider yönetim sistemidir. Hayvan sağlığı, üretim ve döl verimini takip eder ve süt veriminde artışa, otomatik ayırma yapabilmeye, grup seviyesinde yönetime ve işçilikten tasarrufa olanak sağlar. Bu sistem koyun ve keçi yetiştiriciliğinde tüm yönleri geliştirir. Örneğin, üretimi yetersiz hayvanları sürüden ayırmak için tespit ederek sürü verimliliğini artırır. Üstelik en üretken hayvanları bir araya getirip bunların üretimine odaklanmayı sağlar. Böylece her grup hayvan optimal yem karışımını alır, yem tüketimi optimize edilir ve genetik gelişime imkan verilerek her bireyin üretimi artırılır. “

 

TETA Teknik Tarım, Teknik Koordinatörü Başat TömekAfimilk Koyun-Keçi Sürü Yönetimi Satış Müdürü Shlomi Azran ve Akademisyen Dr. Haim Leibovich tarafından verilecek seminerde sistemin yıllarca süren saha denemelerinde ispatlanmış olan üstünlükleri hakkında ayrıntılı bilgi verilecek ve sorular yanıtlanacak.
 

Cemsan’dan seminer: “5996 Sayılı Kanuna göre; Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği Açısından Mezbahaneler”

Animalia İstanbul 2013 katılımcılarından Cemsan Makine fuarın ikinci günü saat 15:00-16:00 saatleri arasında Pamukkale konferans salonunda bir seminer verecek. FirmanınSatış ve Pazarlama Sorumlusu İlkay GündoğduSatış Pazarlama Sorumlusu Umut Aydoğan ile birlikte 5996 Sayılı Kanun’a göre mezbahanelerle ilgili bilgi vereceklerini bildirerek, “Kasaplık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, teknik ve hijyenik şartları uygun tesislerde kesilmesini, kasaplık hayvanlardan elde edilecek etlerin muayenesini, gerekli teknik ve hijyenik şartlarda muhafazasını, parçalanmasını, işlenmesini, mamul madde haline getirilmesini, ambalajlanmasını, paketlenmesini ve nakledilmesini sağlamak ve dolayısıyla da güvenli et ve ürünlerinin üretimine ve işletmeden kaynaklanan atık ve artıklarile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik bilgi vereceğiz” dedi. Seminerde ayrıca, kırmızı et ve ürünlerini üreten gerçek ve tüzel kişiler ile resmi kuruluşlar tarafından kurulmuş ve kurulacak olan tüm kombina, mezbaha, soğuk depo, parçalama tesisi, mamul madde üretim tesisi ve buralarda çalışanların sahip olması gereken teknik, hijyenik ve sağlık şartları hakkında da bilgi vereceklerini bildiren İlkay Gündoğdu, söz konusu tesislerin kurulma, çalışma, denetleme esasları ve 5996 Sayılı Kanun hükümlerine uyulmaması durumunda uygulanacak işlemlerin neler olduğunu aktaracaklarını da sözlerine ekledi.

Bilim Sağlık’tan bilgilendirme toplantısı : “Hayvan Hastalıklarının Tanısı ve Veteriner Laboratuvarları”

Bu yılki Animalia İstanbul fuar etkinlikleri kapsamında, Bilim Sağlık Laboratuvar Hizmetlerişirketi tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Şirketin Laboratuvar ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Veteriner Hekim Dr Serkan Sayıner ile Uzman Veteriner Hekim Cevdet Ergen’in konuşmacı olacağı toplantının Moderatörü ise Senih Bahadır Ceyhan.

“Hayvan Hastalıklarının Tanısında Veteriner Laboratuvarın Yeri ve Önemi” başlıklı toplantı fuarın üçüncü günü saat 16:00-17:00 arasında İFM Pamukkale konferans salonunda yapılacak. Toplantıyla ilgili bilgi veren Dr Serkan Sayıner, hem hayvan, hem de insan sağlığının korunması ve ekonomik kayıpların önlenmesinde veteriner laboratuarlarına büyük bir görev düştüğünü kaydederek, toplantıda verecekleri bilgileri şöyle özetledi: “Ülkemizde son yıllardaki ekonomik gelişmelere paralel olarak hayvancılık sektörü de ciddi bir atılım gösteriyor ve yeni işletme yatırımları artıyor. Yedi ülke ile kara sınırına sahip olan ülkemizin coğrafi konumu, havyan sağlığının korunmasında güçlükler yaşanmasına ve sürekli salgın hastalık tehdidi ile karşı karşıya kalınmasına neden oluyor. Sığır vebası ile mücadelede başarı kazanılmış ve arilik statüsü elde edilmiş olan ülkemizde ne yazık ki koyun, keçi vebası, kuduz, şap, bruselloz, BLV, tüberküloz, paratüberküloz, mavidil, listeroz ve şarbon ile mücadele halen devam ediyor. Ülkemizdeki mevcut Veteriner Kontrol Enstitüleri ile birlikte son yıllarda hizmet vermeye başlayan Özel Veteriner Laboratuarları, hayvan ve dolayısıyla insan sağlığının korunması amacıyla hizmet veriyor ve bu laboratuarların yegane ürünü olan Deney/Analiz Raporu’nun güvenilir olması için ‘kalite’ çalışmaları olmazsa olmazdır. Öte yandan gerek AB uyum programlarının hedefleri gerekse ulusal yönetmelikler; hayvan hastalıklarının sürveyansı ve sağlıklı görünen hayvanların periyodik serolojik kontrolleri aşamalarında veteriner tanı laboratuarına düşen sorululuğun altını belirgin şekilde çizmiştir. Tüm bu konular ve ayrıntıları için fuarın 3. günü yapacağımız toplantımıza bekleriz”

www.etarim.net ailesi olarak sizleri de ANİMALİA 2013 Fuarında görmekten mutluluk duyacağız.

KAYNAK : http://www.animaliaistanbul.com

 

Bir Cevap Yazın