Bir metre kareden 600 kilo ürün

1
1020
dikey-tarım

Antalya’nın Kumluca ilçesi’nde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Domates ve Sera Teknolojileri (Domatexpo) Fuarı’nda üreticilere tanıtımı yapılan dikey tarım aparatıyla, gelecekte daha az tarım alanından daha fazla ürün elde edilmesi amaçlanıyor.
Kumluca Toptancı Halinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Domatexpo Fuarında sergilenen ürünler, tarım sektöründe çalışan çiftçiler kadar, hobi amaçlı tarımsal üretim yapmak isteyen vatandaşlarında yoğun ilgisini çekti. Domatexpo Fuarında, bir tarım firması tarafından tanıtımı yapılan ve Türkiye’de ilk olduğu ileri sürülen dikey tarım aparatı, fuar ziyaretçileri kadar çiftçilerden de yoğun ilgi gördü. Ziraat Mühendisi Necdet Burla, dikey tarım aparatının Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğunu ve bir metrekare alanda en fazla ürünün nasıl elde edilebileceğinin de göstergesi olduğunu söyledi.
ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİ’NDE DÜZENLENEN DOMATEXPO FUARI’NDA DİKEY TARIM APARATI TANITILDI
ANTALYA’NIN KUMLUCA İLÇESİ’NDE DÜZENLENEN DOMATEXPO FUARI’NDA DİKEY TARIM APARATI TANITILDI

Dikey tarım aparatının gelecekteki tarım üretiminin en lokomotif ürünü olacağını ifade eden Burla, “Tarım sektörünün üretiminde kullanılan bazı kimyevi gübreler ve toprakların yorgunluğu, tarımdaki verim ve kaliteyi her geçen gün düşürmektedir. Bizde daha az topraktan, daha fazla ürün nasıl elde edebiliriz diye çalışma yaparken, dikey tarım aparatını ürettik. Dikey tarım aparatı ile gerçekleştirilen üretimde her şey bizim kontrolümüzde olduğu için, üretimde herhangi bir zararlı kullanımı söz konusu değildir” dedi.
Dikey tarım aparatı ile seralarda ve başka değişik alanlarda üretim yapmanın yanı sıra hobi amaçlı küçük alanlarda tarımsal üretim yapmak isteyenlerinde çeşitli bitki ve meyveler üretebileceklerini kaydeden Burla, böylece insanların kendi ihtiyaç duydukları sebze ve meyveleri tüketebileceklerini belirtti.
Burla şunları söyledi:
“Dikey tarım aparatı ile bir metrekare alanda 500-600 kilo domates, aynı şekilde patlıcan yetiştirebilirsiniz. Yine bir metrekare alanda 240 adet marul, 500 kilo çilek, 350-400 kilo biber, 600-700 kilo salatalık yetiştirebilirsiniz. Bu buluş insanlık için, tarımın geleceği için güzel bir buluştur. Üretim yaparken, her şey sizin kontrolünüzdedir, bundan dolayı da üretim tamamen doğaldır. Yer kaplamaması ve pratik kullanımı sayesinde zor iklim şartlarında bile üretim yapılabilir.”
kaynak:Bahçedenhaber

1 Yorum

Bir Cevap Yazın