Fiskobirlik’te Son 5 Yılın Yönetici Maaşları 20 Milyon Lirayı Buluyor

0
954
Fiskobirlik'te Son 5 Yılın Yönetici Maaşları 20 Milyon Lirayı Buluyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, şu an üreticiye 20 milyon lira borçları olduğunu ifade ederek, birliğin son 5 yıla ait yönetici maaşlarının ise 20 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, şu an üreticiye 20 milyon lira borçları olduğunu ifade ederek, birliğin son 5 yıla ait yönetici maaşlarının ise 20 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Bayraktar, yönetime geldikten sonra 3 buçuk yılda yönetici ve personel maaşlarını 3.5 milyon liraya düşürdüklerini kaydetti.
FİSKOBİRLİK 2011-2012 Mali Olağan Genel Kurulu yapıldı. Birliğin Giresun’da bulunan iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) A.Ş. Sosyal Tesisleri’nde yapılan genel kurulda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Genel kurulda konuşan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin son durumunu değerlendirdi, özellikle gayrimenkul satışlarına yönelik getirilen eleştirileri cevapladı.

“Eleştirilerin çözüme dönük olması gerekir. ‘FİSKOBİRLİK’in mallarını sattı’ diyorlar. Benim zamanımda bu kurumu bir kuruş zarara soktuğumu söylesinler, ben buradayım” diyen Bayraktar, şöyle konuştu: “20 milyon liralık kar ettik. Bilançomuzda bu görünüyor. Son 5 yılda yönetici maaşları 20 milyon lira. Türkiye’de başka bir kurum ve birlik yok bu durumda olan. 11 milyon lirası da alınmıştır, bu paranın benim zamanımda. Şu anki üreticiye borcumuz 20 milyon lira. Böyle bir kurum son 5 yılda 20 milyon yönetici maaşı öder mi? Bilançomuza baksınlar, eğer geriye gitme varsa biz burada kalmayız. Bizim ölçümüz bilançodur. Sıkıntımız var mı? Evet var. Herkes şunu söylüyor. ‘Batıyorsunuz, ama 20 milyon lira yönetici maaşı vermişsiniz. ‘Batıyorsunuz ama bir kooperatifte 20 kişi var’ diyorlar. Biz kooperatife geldikten sonra 3 buçuk yılda yönetici ve personel maaşı olarak 3.5 milyon lira vermişiz. Bunu düzeltmek gerekmez mi? ‘Satıyoruz’ diyorlar ne yapacağız. Göreve geldiğimde ‘Şekerbank bütün mal varlığımızı alacak, şunu çözün başka bir şey istemiyoruz’ demediniz mi? Şekerbank bütün mal varlığımıza haciz koymamış mıydı? Ne çabuk unutuk bunları. Satmak bu kadar vahim bir durumsa, bu kararı benden öncekiler niye aldı? Ben her şeyi mükemmel yaptığımızı söylemiyorum. Ama insaflı olmak gerekiyor.”

FİSKOBİRLİK’in yönetilebilir bir konuma geldiğini aktaran Bayraktar, şunları ifade etti: “Başbakan’ın ifadelerine rağmen kararname doğru çıkmıyor. ‘Biz hükümetten alacağımız kadarını aldık. Bundan fazlası bugün için mümkün değil.’ ‘Bu böyle oldu’ diye çok önemsediğimiz kurumdan vaz mı geçeceğiz? Yok. Bu kurum kesinlikle yönetilebilir duruma geldi. Bu meselede hükümetin bize vereceği destek bu kadardır. Kendi göbeğimizi de kendimiz kesmek zorundayız.”

Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in sahibinin olmadığından yakındı. Lütfi Bayraktar, şöyle konuştu: “FİSKOBİRLİK’in sahibi yok. Benim yönetim kurulu üyem kurumuna güvenmezse, üretici bize niye güvensin. Niye bana destek versin. Kooperatifle barışık olsun. Malımızı mülkümüzü satıp üreticinin borcunu ödemeye çalışıyoruz. Üreticiyi düşündüğünü söyleyen yöneticiler bizi icraya verdi. Bitmiş kurumda personel 80 milyon lira bir maliyete mal oldu bize. Bu kurumun geleceği parlak. Bilançomuz herkese açık. Bu kurum borcunu döndürebilir seviyeye gelmiştir. Bu kurumun ayakta durabilmesi için bundan sonra yapması gereken tüm fedakarlıkları yapacaktır.”

KAYNAK:tzymb.org.tr

Bir Cevap Yazın