Hayrabolu’da Çevre Haftası Etkinlikleri…

0
1185

Hayrabolu Belediye Başkanlığınca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, anıt parktan belediye önüne kadar yapılan çevre yürüyüşü sırasında öğrenciler ellerinde bulunan dövizlerle isteklerini dile getirdiler.

Belediye önünde biten yürüyüşün ardından Hayrabolu göletinde oluşturulan Prof. Dr. Cemil Cangir adı verilenOrmana eşi Sabahat Cangir ve Belediye Başkanı Hasan İrtem ve öğrenciler tarafından fidan dikildi.

Prof. Dr. Osman İnci, Tema Tekirdağ gönüllü temsilciliği ve Hayrabolu belediyesi tarafından düzenlenen, MARÇEP-41 adlı konferasta yaptığı konuşmada, Trakya planlarında son durum ve Ergene kirliliğinin tarımsal ürünlere etkisi konusunda bilgi verdi.

Üretmeyen bir devletin bağımsızlığından ve özgürlüğünden söz edilemeyeceğini belirten İnci, şunları kaydetti:

İstanbul‘un ilk planlı sanayi desantralizasyonu 1972’de Çerkezköy‘e olmuştur. İstanbul-İzmit arası teşvikler kısıtlanınca, Çerkezköy, İstanbul ve bölge dışı sanayicilerin cazibe merkezi olmuştur. Organize Sanayi Bölgeleri,

(OSB) dışı alanlardaki 1. , 2. , 3. sınıf tarım toprakları Osb dışı kaçak sanayinin işgaline uğramıştır. Trakya‘daki belediyelerden yalnızca Yenikarpuzlu beldesinde sıvı atık arıtma sistemi var. Ergene nehri ve kolları üzerindeki yerleşim merkezleri evsel atıklarını nehre, kollarına, derelere vermekteler. Sonuçta nehri elbirliği ile öldürdük. Nehirden yararlanan Ergene Havzası tarımı ise can çekişiyor. “

İnci, Trakya topraklarının mutlaka doğal haliyle korunması gerektiğini kaydetti.

 

KAYNAK: www.hayrabolusesi.net

Bir Cevap Yazın