MHP, Bakan Eker’e ‘çiğ süt fiyatları’nı sordu

0
912
MHP, Bakan Eker'e 'çiğ süt fiyatları'nı sordu
MHP, Bakan Eker'e 'çiğ süt fiyatları'nı sordu

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, çiğ süt fiyatları ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Nisan ayında açıklanması gereken çiğ süt alım fiyatının, Haziran ayının ortasına gelmesine rağmen halen açıklanmamasının üreticileri mağdur ettiğini ifade etti.

MHP’li Tanrıkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’e verdiği önerge ile ‘Çiğ süt alım fiyatı neden açıklanmıyor?’ sorusunu yöneltti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, “Üç aydır maliyetlerinin altında süt satmaya mecbur bırakılan çiğ süt üreticimizin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Geçtiğimiz nisan ayında açıklanması gereken çiğ süt alım fiyatının, haziran ayının ortasına gelmemize rağmen halen açıklanmaması, üreticilerimizin mağdur olmasına sebep olmaktadır.” diye konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZİ HALA OYALAMAKTADIR”

Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: “Ulusal Süt Konseyi’nin geçtiğimiz Ocak-Mart dönemi için belirlediği 0,90 TL/Lt. çiğ süt alım fiyatını Nisan ayından sonrası içinde aynı kalması yönünde ısrarcı olan ve üreticilerimizin mağduriyet yaşamasına sebep olan kesime, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sessiz kalması çiğ süt üreticilerimizde şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt alım fiyatının altı aylık süreçler içinde belirlemesi gerekirken, halen üreticimizi oyalamaktadır.”

“BAKANLIK, ÜRETİCİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR”

Ulusal Süt Konseyi’nin 2013 yılı bölgelere göre çiğ süt maliyetlerine bakıldığında, Marmara Bölgesi’nde 1,18 TL/Lt., Ege Bölgesi’nde 1,0 TL/Lt., İç Anadolu Bölgesi’nde 1,10 TL/Lt. ve Karadeniz Bölgesi’nde 1,25 TL/Lt. olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Vermiş olduğumuz önergemizden sonra eğer çiğ süt fiyatı 0,90-1 TL/Lt. arası açıklanırsa bilinmelidir ki; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bir kez daha lobilerin esiri pozisyonuna düşmüş ve üreticisine sahip çıkamayan kurum olarak anılacaktır. Olması gereken, çiğ süt maliyetlerinin üzerinde, üreticimizin hem kendi, hem de hayvanının karnını doyurabileceği, emeğinin karşılığını alabileceği bir fiyat açıklanmasıdır. Eğer Bakanlığın bu tutumu devam ederse ülkemizde, tarım ve hayvancılığın diğer unsurlarında olduğu gibi, süt üretimi miktarı da düşecek ve süt fiyatları bugünden daha yüksek olacaktır.” şeklinde konuştu.

haber46

Bir Cevap Yazın