Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’da tamamlanan, inşaatı devam eden, rehabilite edilen, proje ve planlama safhasındaki aralarında Eşen Sulaması, Akgedik Barajı ve Türkiye nin 6. büyük barajı olan Dalaman-Akköprü Barajı’ nın da bulunduğu dev sulama tesisleriyle yaklaşık 456 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Muğla’ nın bereketli toprakları suya doyacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ da son 11 yılda işletmeye alınan tesisler ile 190 bin 340 dekar zirai arazi suyla buluştu, Muğla’nın verimli toprakları suya kavuştu.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Muğla’da çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Muğla’nın halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi” diye konuştu.
Ürünlerin yetişme döneminde doğal yağışların yetersiz olması durumunda yüksek verim ve kalite için en uygun yöntemle tarımsal sulama yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toprağın verimliliğini arttırmak, ürünlerin su ihtiyacını karşılayabilmek için modern dev sulama tesislerini hızla inşa ettiklerini sözlerine ekledi.
“TOPRAĞIMIZA CAN VERDİK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “2003-2013 yılları arasında DSİ tarafından inşa edilen Muğla’ da hizmete açtığımız dev sulama tesisleri ile zirai verimliliği artırdık, ileri teknolojiden yararlanarak toprağımıza can verdik” diye konuştu.
Toprak ve su kaynaklarının ülkelerin en önemli tabii zenginlikleri arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “ Sulamada doğru metotların uygulanmasının, bu iki değerli kaynağın korunması için elzem olduğunu” ifade etti. Sözlerini “ Uygulamaya koyduğumuz basınçlı borulu sistemle ve damlama ile yağmurlama metotlarıyla suyun en fazla kullanıldığı zirai sulamada tasarrufu sağlayarak daha fazla verim alınmasını sağladık” diye sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Böylece çiftçilerimiz tamamladığımız sulama tesisleri ile daha fazla gelir elde ediyor” diye konuştu.
“ÇİFTÇİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce tamamlanan ve rehabilite edilen tesisle 190 bin 340 dekar araziyi suya kavuşturduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu sulanan bu zirai alanlara inşaatları devam eden projeler ile 88 bin 700 dekar arazinin ekleneceğini söyledi.
Proje ve planlama safhasında bulunan projeler ile de 176 bin 950 dekar zirai alanı daha sulamak için çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, Muğla’ da çiftçilerinin geleceğe artık umutla baktığını ve bu dev tesisler ile Muğla’ da sulanmayan arazi bırakılmayacağını belirtti.
haber46