Pakdemirli: Ödemeler En Kısa Zamanda Hesaplarda Olacak!

0
13784
Pakdemirli: Ödemeler En Kısa Zamanda Hesaplarda Olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiler ve hayvancılık yapan vatandaşların ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

Pakdemirli, “Pamuk fark ödemeleri destekleme başvuruları 30 Nisan 2020’de tamamlanmıştı. Destekleme icmalleri oluşturulma süreci halen devam etmekte olup, inşallah en kısa sürede ödemeler çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır. Hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilerimize 6,6 milyar lira destekleme ödemesinin mayıs sonu itibarıyla 5,1 milyar lirasını ödedik. İnşallah haziran ayında da 131 milyon lira besi desteğini ödeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde yaptığı açıklamada; “Koronavirüs aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız” ifadesinde bulundu.

Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “2 bin 153 sözleşmeli personel istihdamı için başvuruları 15-22 Mayıs’ta alacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Günden güne etkisini tüm dünyada hissettiren koronavirüsün olumsuz etkilerini azaltmak için çiftçilerle ilgili pek çok müjdeli haber duyuruldu. Son olarak bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin ürününe daha rahat bir şekilde pazar bulabilmesi için hayata geçirilen pazar yeri platformu Dijital Tarım Pazarı’nın tanıtımını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulabilecek, tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü tedarik edebilecek” ifadelerinde bulundu. Ayrıca Bakan Pakdemirli “Tarımsal alan bakımından dünyada 17. olmamıza rağmen, tarımsal hasılada Avrupa’da birinci sırada, dünyada ilk 10’da yer almaktayız. Dijital Tarım Pazarı aracılığıyla çiftçinin pazarlama imkanı artacak, tüketici de makul fiyattan, kaliteli ürün alacak. DİTAP, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı pazar olacak. DİTAP ile tarım ürünlerimizin direkt satışı sağlanacak, fiyatların sezon öncesi öngörülebilir olmasıyla ihracat pazarları genişleyecek. DİTAP, üreticilerimize avantaj getirecek, öncelikle girdi finansmanı kolaylığıyla tohum, gübre gibi ürünlerin tedariki sağlanacak.”ifadelerinde bulundu.

Son olarak geçtiğimiz hafta ise  Tarım ve Orman Bakanlığı, hazine arazileri ile ilgili bir açıklamada bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı, hazine arazilerinin tarıma açıldığını açıkladı. İlk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak bu uygulama pilot uygulama olacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesinin sağlanacağı belirtildi. Çiftçilerin  arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacağı da açıklandı.

Çalışmalarda kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılığın yapılacağı bildirildi. Atıl Hazine arazisinin bulunduğu alanlarda çiftçilere puanlama sistemi ile öncelik verileceği belirtildi. Ayrıca 21 ilde de pilot uygulama olarak başlatılan “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi-Yazlık Ekiliş Programı”, ile atıl hazine arazilerinin kullanımının ve değerlendirilmesini daha da ileri taşınacağı ön görülüyor. Bu çalışmalar ile atıl arazilerin üretime kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bir Cevap Yazın