Ramazanda hurma fiyatları cep yakacak

0
947
Ramazanda hurma fiyatları cep yakacak

İftar sofralarıyla özdeşleşen, ramazana sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan hurmalar, kilogramı 13 ile 70 lira arasında değişen fiyatıyla tüketicilerin bütçesini zorlayacak. Hurma dükkanı sahibi Uzunoğlu: “70 lira’ dediğimiz Acve hurması, Peygamber Efendimizin hurmasıdır. Öteki hurmalarda fiyat aşağı doğru düşüyor, 50-35-28-25 lira, ürününe göre değişiyor” dedi.

Ramazana sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan, iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmalar, kilogramı 13 ile 70 lira arasında değişen fiyatıyla cep yakacak. Hurma dükkanı sahibi Bekir Uzunoğlu, AA muhabirine amcasıyla 10 yıldır hurma işiyle uğraştıklarını, sattıkları ürünlerin büyük kısmının Medine’deki bahçelerinde yetiştirdikleri hurmalar olduğunu söyledi. Uzunoğlu, Türkiye’nin her yerine hurma gönderdiklerini belirterek, “400’e yakın çeşidi var. Bizde ise Acve, Mebrum, Meşruk, Şelebi, Hilliye, Sefavi, Sokayi gibi hurmalar ve bunların büyük ve küçük türleri bulunuyor. Bunların dışında kahveli, pekmezli, bademli, çikolatalı ve polenli gibi çeşitlerinin satışını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

MEBRUM’U TERCİH EDİYORUZ

Müşterilerin en çok “Mebrum” hurmasını talep ettiklerine dikkati çeken Uzunoğlu, “Mebrum’un 4 türünden de en çok ‘duble’ dediğimiz çeşidi satılıyor. Hurma fiyatlarımız 13 liradan başlayıp 70 liraya kadar çıkıyor. ’70 lira’ dediğimiz Acve, Peygamber Efendimizin hurmasıdır. Öteki hurmalarda fiyat aşağı doğru düşüyor, 50-35-28-25 lira, ürününe göre değişiyor” ifadesini kullandı. “Hurma alırken içinin beyaz olmasına dikkat edin” Ramazanın gelmesiyle talebin arttığını dile getiren Uzunoğlu, ramazanda satışların yüzde 70 yükseldiğini, sirkülasyonun yoğun olduğunu kaydetti.

İÇİNE BAKILMASI GEREKİYOR
Uzunoğlu, hurma alırken tazeliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Taze olup olmadığını anlamak için hurmanın içine bakılması gerekiyor. Hurmanın içi kararmışsa bitiyor anlamına geliyor, beyazsa tazedir. Hurmanın saklandığı yer çok önemli. Soğuk ortamda olması gerekiyor, sıcak yeri sevmez. Hemen bozulur, kurtlanır. Hurma, sıcağı sevmeyen bir ürün. Soğuk depo olması şart. Soğuk deposu olmadan hurma yaşamaz. Hurmayı eksi 18 derecede sakladığınız takdirde 2 yıla kadar gider. Hurmanın en büyük faydası birebir kanser düşmanıdır. Vücuda çok faydalıdır. Tansiyon, şeker, mide hastalıklarına şifalıdır.” Müşteri Sefa Başer da hurmanın ramazanın önemli bir ögesi olduğunu belirterek, “Hurmayı her zaman tüketmeliyiz. Önceleri pazarlardan aldığımız hurmaları şimdi bu tip dükkanlardan alabiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bir Cevap Yazın