Sarımsak Artık Kokusuz

0
840
Sarımsak Artık Kokusuz

Sevil Gülsoy, sarımsağın yüksek tansiyon ve kolesterol’ün baş düşmanı olduğunu söyleyerek “Sarımsağın en büyük sorunu kokusu, artık bu koku sorunu da çözüldü” dedi.

Türkiye’de sarımsağın yılda yaklaşık 80 bin ton üretimi yapıldığını, yüksek tansiyon ve kolesterol’ün baş düşmanı olarak bir çok rahatsızlığa şifa kaynağı olduğunu belirten Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, doğal bir antibiyotik olan sarımsağın sağlık açısından ne kadar faydalı bir besin kaynağı olduğu herkes tarafından bilindiğini söyledi. Eski mısırda Milattan Önce (M.Ö.) 3500 yıllarında piramitlerin yapımında çalışan kölelere hastalanmamaları için sarımsak yedirildiğini belirten Sevil Gülsoy, “Günümüzde cilt bakımı, saç bakımı ve iç hastalıklarının tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılan sarımsak bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayarak, vücudu bağışıklık sistemine bağlı gelişen hastalıklara karşı yardımcı destek sağlamaktadır” dedi.

1980’li yıllara kadar sarımsak üzerine söylenenlerin sadece bir iddiadan ibaret olduğunu açıklayan Gülsoy, “Bu nedenle eski kitaplarda çok farklı kullanma şekillerinden bahsedilmekteydi. Son 20-25 yıl içinde dünyanın belli başlı üniversite klinikleri tarafından deney ve tedavi denemesi yapılması sonucunda sarımsağın şifaları ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalarda sarımsak ve sarımsaklı kapsüllerin kandaki kolesterol, lipid, trigliserit ve şekeri düşürdüğü kanın pıhtılaşması, damar sertliği ve yüksek tansiyonu önleyici destek olduğu tespit edilmiştir.
Kanada’nın Toronto tıp fakültesinde K.R. Melvin ve ekibi, 19 hastası üzerinde 4 ay süren tedavi denemesi yapmışlar ve hastaların kanındaki lipid, kolesterol ve trigliseridin düştüğü tespit edilmiştir. (Z.P. 1.92.20) Ayrıca 30 doktor kendi kolesterol, lipid ve trigliseridi yüksek olan 261 hasta üzerinde 4 ay süren tedavi denemesi yapılmış ve hastalar iyileşmiştir. (H. Wanger 66 1990)” ifadelerini kullandı.

Aksuvital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy; sarımsağın kurşun, civa, kadmiyum ve arsenik zehirlenmelerinde etkili tedavi sağladığını vurgulayarak, “Selenyum açısından zengin olan sarımsağın bileşiminde, sakaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunuyor. Asya ülkelerinde oldukça popüler olan sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve içerisinde bol olarak alil sülfür bulunur. Bu araştırmalar doğrultusunda günlük tüketimi de kokusu dolayısı ile sosyal hayatı zor kılan sarımsağın üretmiş olduğumuz softjel formu, kokuyu ortadan kaldırarak rahatlıkla tüketilebilen gıda takviyesi duruma gelmiştir” dedi.

Sarımsak; softjel içeriğindeki ekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve içerisinde bol olarak alil sülfür bulunduğunu belirten Sevil Gülsoy, “Sağlıklı yaşam kalitenizi yükseltmek için alacağınız sarımsaklı softjel gıda takviyesini geleneksel kanallarda rahatlıkla bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

(İHA) haber

Bir Cevap Yazın