Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2013 yılının tarımsal alanda oldukça verimli geçtiğini ve bu durumun sevindirici olduğunu belirterek, “Nüfus artışına paralel olarak artan gıda tüketimi nedeniyle tarım sektörünün önemi her geçen gün artıyor. Bu gerçekten hareketle, tarım sektörünün kalkınması ve atılım yapabilmesi için, elimizden gelen tüm çabayı sergiliyoruz” dedi.
İnsan yaşamının sürmesi için, hava, su ve gıdanın mutlak gereksinim olduğuna dikkat çeken Vali Coş, Çukurova’nın bereketli toprakları üzerine kurulu olan Adana’nın, tarım açısından çok önemli bir misyon üstlendiğini, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Adana’nın tarımda çok daha verimli bir konuma ulaşması için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Yaşamın kaynağının gıda olduğunu belirten Vali Coş, “Gıdanın kaynağı da toprak ve tarımdır. Kentimiz genelinde yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ışığında, üreticilerimizin bilinçlenmesi, toprağın bilinçli kullanımı, verimli ve kaliteli ürünlerin yetişmesi en büyük arzumuz” dedi.
Hükümetin teşvik ve destekleri doğrultusunda, Adana ve bölge tarımının kalkınması için çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Coş, “Bakanlığımızın himayelerinde yürütülen “İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Adana’da üç gün süren “İyi Tarım Uygulamalarının Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştayın yanı sıra yıl boyunca, çeşitli panel, konferans, festivaller, fuarlar ve çeşitli etkinliklerle tarımda verimliliğin artması yönünde çaba sarf ettik. Ülkemizin gözbebeği konumundaki Adana tarımının her geçen gün gelişmesi, çalışmalarımızın olumlu sonuçlar vermesi bizleri sevindiriyor” diye konuştu.
TARIMA 2 MİLYON 400 BİN TL ÖDENEK
İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında tarıma 2 milyon 400 bin TL tutarında kaynak aktarıldığını ifade eden Vali Coş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Adana ilimizdeki tarım sektörünün gelişip kalkınması amacıyla kullanılan bu kaynak ile “Meyveciliği Geliştirme”, “Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele”, “Yem Bitkilerini Geliştirme”, “Uzaktan Algılama”, “Süt Hijyeni ve Süt Toplama”, “Hayvancılığı Geliştirme”, “Arıcılıkta Kapasite Geliştirme ve Ürün Çeşitlendirme”, “Bal Ormanı Oluşturulması İçin Ekipman Alımı”, “Gıda Güvenliği ve Denetimini Geliştirme”, “Organik Tarımı Geliştirme”, “140 adet Kıt su Kaynaklarının Değerlendirilmesi için havuz yapımı” projeleri uygulamaya geçirildi. Projelerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra eğitim ve yayım çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, köylerimizde yaptığımız çiftçi toplantıları, kadın çiftçi eğitim çalışmaları ve ev ekonomisi çalışmaları, tarım anlamında geleceğe yaptığımız en önemli yatırımlardır. Çiftçilerimizi aydınlatan ve onlara yol gösteren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bünyesindeki ziraat mühendislerimiz ile veterinerlerimiz, günün her saatinde üreticilerimiz ile işbirliği içindedir. Yaptığımız kapsamlı çalışmalar ile tarım sektörümüzün her geçen dönem daha da iyi seviyelere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle İlimiz kalkınması konusunda ilgi ve desteklerini gördüğümüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’e, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ve Adana milletvekillerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”
euronewstr