Türk su ürünleri, yeni bir pazara daha girdi

0
1177
turk-cipurasi-guney-kore-marketlerinde

Türkiye’de üretilen çipura, Güney Kore marketlerinde satışa sunuldu. Ülkenin en büyük ikinci perakende zinciri olan Homeplus, 16 Ocak 2014 tarihi itibariyle Türk çipurasının satışına başladı.
Homeplus’un 120 hipermarketi, 250 de indirim marketi bulunuyor. Türkiye Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Güney Kore’de daha önce fuarlara katıldıklarını belirterek, Homeplus’un ilk kez Türk çipurasını müşterilerine sunduğunu söyledi. Homeplus Deniz Ürünleri Sorumlusu Kim Hyeong-tak da, “Türk çipuraları, özellikle ızgara ve sulu yemeklere uygun olması dolayısıyla kış mevsiminde en güzel yemektir. Müşterilerimizin de Türk çipurasının lezzetine şahit olması için 16 Ocak itibariyle satışına başlıyoruz.” dedi.

Ege’nin altın çizgili çipurası, Güney Korelilerin beğenisine sunuldu. Gözleri arasındaki altın çizgileriyle ünlü olan Ege çipurası, en lezzetli balıklar arasında yer alıyor ve çipuraların kralı olarak tanınıyor. Ege Denizi’nde titizlikle üretilen bu çipuralar, başta Fransa ve İspanya olmak üzere Avrupa ülkelerine taze olarak, ABD’ye ise dondurulmuş şekilde ihraç ediliyor. Yüksek kalitesiyle beğeni kazanan deniz çipurası, HACCP sertifikalı fabrikalarda ambalajlanarak, uçakla Güney Kore’ye de gönderilmeye başladı. Bu ülkede Türk çipurasının tanesi yaklaşık 5 dolardan satılacak.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, Türk balığının Güney Kore raflarında yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Güney Kore ile birlikte ihracat yaptıkları ülke sayısının 77’ye çıktığını, 2014 yılında 100’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Kızıltan, “Geçen yıl Güney Kore’de fuara katılmıştık, orada Türk su ürünlerini tanıttık. Güney Koreliler, çipura ve levreğin kalitesini beğendi, Türkiye’den alım yapmaya karar verdiler.” şeklinde konuştu. Güney Kore’ye ilk etapta birkaç firmanın ihracat yapacağını, daha sonra sayının artacağını belirten Sinan Kızıltan, sektör olarak yeni bir pazara girmenin memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Kızıltan, “Önemli olan marketlere girmek değil, yıl boyunca o raflarda yer almak. Dolayısıyla bizim için istikrar çok önemli. Güney Kore’deki raflarda sürekli kalmayı hedefliyoruz.” dedi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 2013 yılında 673 milyon 337 bin dolarlık ihracat yapmıştı.

euronewstr

Bir Cevap Yazın