İstanbul Silivri’de yer alan Marmara’nın en büyük sanayileşmiş,topraksız tarım serası Salatta a.ş bir sonraki yatırımını Azerbaycan daki 100.000 m2 lik arazisi üzerinde gerçekleştirecek.
Tarım ilaçları kullanılmadan üretilen, topraktan gelen hastalıkları barındırmayan, hormonsuz, köküyle birlikte canlı akdeniz yeşillikleri; mağrul,yedikule, polorosso, lololosso, kıvırcık, iceberg, çin turpu üretmekte olan Salatta a.ş ürünlerini toptan satış merkezleri, market zincirleri, ve restaurantlara dağıtıyor. Neden yeşillik çeşitleri diye sorduğumuzda işletme genel müdürü Bülent Emir Baycan çevresel ve ekonomik açıdan doğru bir yatırım olduğuna işaret ediyor;” Türkiye marul piyasası 1 milyar doları buluyor. Yıllık marul üretimimiz 300 bin tonun üzerinde. Göbek, kıvırcık ve Yedikule türü piyasada en fazla talep edilen çeşitler, özellikle kıvırcık ve göbek(iceberg) tüketimi hızla artıyor. Piyasadaki yerli üretim yetmeyince birçok firma İspanya ve Suriye gibi ülkelerden ithalata başladı.
Sanayileşmiş tarım, klasik tarım yöntemlerine göre daha geniş kapsamlı üretim bilgisi, finansal yatırım, tecrübe, ve teknik hüner gerektiriyor. Yeşillik üretmeyi tercih etmemizin sebebi stok devrinin hızlı olması, yıl boyunca her ay ürün alınması, avantajımız ise ürünlerimizin tazeliği. Yeşillik üretiminin büyük kısmının sağlandığı Antalya, İzmir, Aydın, Bilecik, Adapazarı, Eskişehir, Ankara Beypazarına göre şehir merkezine yakınlığımız ile tazelikten ödün vermeden ürünlerimizi tüketiciye ulaştırıyoruz.”Sanayileşmiş yeşillik tarımının Türkiye’deki tek örneği olan Salatta a.ş nin misyonu gıda güvenilirliği ile sağlıklı yaşam garantisi ve kaliteden ödün vermemek.