2011 yılı Besi Sığırı Desteklemesi Toplantısı

0
1147

ParaANKARA (A.A) – Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanı Muhittin İyimaya, desteklemelerin kayıt dışının azaltılmasına, verimliliğe, kontrol ve denetime hizmet etmesi gerektiğini bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlık Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanlığı ile Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nce, ”2011 Yılı Besi Sığırı Desteklemesi” bilgilendirme toplantısı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 2011 besi sığırları desteklemelerinin usul ve esasları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İyimaya, Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin ilerleyen süreçte, sektördeki rolünün daha da artacağını söyledi.
Üretici birliklerinin Türkiye’de henüz istenilen güçte olmadığını, ancak zaman içinde güçlenerek et sektöründe daha etkin olacaklarını ve üretim planlaması yapacaklarını belirten İyimaya şöyle konuştu:
”Tarım Kanununun temel yaklaşımı, üretici birliklerini desteklemektir. Bilmediğiniz, yanıldığınız her konuda devlet olarak yanınızdayız. Üretici birliklerinin, ‘Biz bu sektörün içindeyiz, üretimin içindeyiz, elimizde hayvanlarımız var, üretici lehine olan konularda devletin yanındayız, üretici aleyhine olan konularda ise devleti uyarırız’ demesini bekliyoruz. Size gelen şikayetleri bizimle paylaşırsanız sorunları daha kolay çözeriz. Birliklerimizin yapıcı önerilerini bekliyoruz. Bakanlık olarak her zaman işbirliğine açığız.”
İyimaya, hayvan başına ödenecek destekleme ödemelerinin maliyetleri azaltmanın yanında birtakım olumsuzlukları gidermeye hizmet etmesi gerektiğini de dile getirerek, ”Desteklemeler, kayıt dışının azaltılmasına, verimliliğe, kontrol ve denetime hizmet etmelidir” dedi.
Çeşitli il ve ilçelerden gelen birlik üyelerinin uygulamaya ilişkin sorularını cevaplayan İyimaya, ihtiyaca göre ileride gerek duyulması durumunda bilgilendirme toplantılarının tekrarlanacağını ifade etti.
-”KAYIT SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”-
Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tunç ise, uygulamada birtakım sıkıntılar yaşandığını ve çeşitli söylentilerin çıktığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
”Bugün itibariyle kayıt sistemini hayata geçiriyoruz. Bu toplantı gayet yerinde oldu. Bütün Birlik başkanlarımızı buraya davet ettik. Tabii ki zaman içinde sorunlar çıkabilir, deneyerek sorunlarımızı çözeceğiz. Daha doğru, daha sağlıklı bilgi almak adına çok faydalı olacak, ülkemizde kayıt dışılık denetim altına alınmış olacak. Hem ülkemiz kazanmış olacak hem biz kazanmış olacağız. Bu işi gerçekten yapanlar faydalanmış olacak.”
Bu arada toplantıda, kırmızı et kayıt sistemi dijital ortamda tanıtıldı.

Bir Cevap Yazın