Hayvancılık kredileri, damızlık etçi sığır yetiştiriciliği içinde uygulanmaktadır. Ziraat Bankası hayvancılık kredileri içerisinde, et verimi yüksek hayvanların ülkemizde yetiştirilmesini sağlamak amacı ile damızlık etçi sığır yetiştirme kredisi de bulunmaktadır.
Hayvancılık kredileri ile, damızlık etçi sığır yetiştiriciliği etçi ırk sığırların yetiştirilerek ülkenin hayvansal gıda açığının kapatılması amaçlanmaktadır.
Hayvancılık kredileri kapsamında angus, hereford, şarole ve Limuzin ırkı sığırların yüksek et veriminden yararlanmak amacı ile bu sığır ırklarının ülkemizde yaygınlaşması için Ziraat Bankası hayvancılık kredisi adı altında verilmektedir.
Ziraat Bankası hayvancılık kredisi, şu anda damızlık etçi sığır yetiştiriciliği yapanlara verilmektedir.
Ziraat Bankasının damızlık etçi sığır yetiştiriciliği kredisi ile ilgili uygulaması aynen şöyledir;
“Damızlık Etçi Sığır Yetiştiriciliği”
Angus, Hereford, Şarole ve Limuzin ırkı hayvanlarla 50 baş ve üzerinde damızlık et sığırcılığı işletmesi kurmak veya işletmenizin kapasitesini 50 baş ve üzerine çıkarmak istiyorsanız;
Damızlık Belgeli/Saf Irk Sertifikalı hayvan alımları, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi, süt soğutma tankı, yem hazırlama ünitesi, hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi tesisi ve diğer yatırım giderlerinizin finansmanı amacıyla 7.500 TL’ye kadarki kredi talepleriniz azami 7 yıl vadeli ve FAİZSİZ olarak değerlendirilmektedir.
Kredi talebinizin 7.500 TL’yi aşan kısmı ise yıllık % 13 cari faiz oranımız ile kredilendirilmektedir.
Kredi ile temin edilecek damızlık etçi sığırların, tanımlanmış (küpelendirilmiş) ve Damızlık Belgesine/Saf Irk Sertifikasına olmaları gerekmektedir. “
Kredi başvurularınızı tarımsal işletmenizin bulunduğu/kurulacağı veya şirket merkezinizin bulunduğu yerdeki tarımsal kredi kullandırma yetkisi bulunan Ziraat Bankası Şubelerine yapabilirsiniz.
Hayvancılık kredileri, almak isteyen müteşebbisler bulundukları yerin Ziraat Bankası tarımsal kredi kullandırma bölümüne müracaatlarında detaylı bilgiyi alabileceklerdir.
http://www.hayvanbilgisi.com