‘Kara Gün Dostu’ndan Çiftçiye Kolaylık

0
900
Kara-Gun-Dostundan-Ciftciye-Kolaylik

TMO’nun bu yıl tüm ürün alımlarında randevulu sisteme geçmesiyle, ofis ve bağlı depoların önünde günlerce sıra beklemek zorunda kalan üreticilerin oluşturduğu uzun kuyruklar da son buldu. Sivas Şube Müdür Vekili Bolat: “Randevu sistemi öncesinde üreticilerimiz ofis önlerinde 3 4 gün sıra beklemekteydi. Randevu sistemi sayesinde üreticilerimiz aynı gün ürünlerini ofise satabilmektedir”

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin ofis önlerinde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla tüm ürün alımlarında randevulu sisteme geçmesiyle, ofis ve bağlı depoların önlerinde günlerce bekleyen çiftçilerin oluşturduğu kuyruklar da son buldu.

TMO Sivas Şube Müdür Vekili Hasan Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaliteyi artırmak, üreticilerin ofis önlerinde uzun süre beklemelerini engellemek için bu yıl hububat alımlarına randevulu olarak başladıklarını söyledi.

Sivas’ta bu sene yaklaşık 104 bin ton hububat alımı beklediklerini, alımların 15 Temmuz’dan itibaren başladığını ifade eden Bolat, “Üreticilerimiz www.tmo.gov.tr ve www.randevu.tmo.gov.tr internet adreslerine girerek randevu alabilirler. Randevu alan üreticilerimiz, ürünlerini satmak üzere ofisimize getirmektedir. Üreticimizi fazla bekletmeden ürünleri almaktayız” dedi.

İnternet imkanı bulunmayan veya bilgisayar kullanamayan çiftçilerin il merkezinde şubelere, ilçelerde ise bağlı birimlere giderek görevliler eşliğinde randevu alabileceklerini belirten Bolat, üreticilerin randevudan önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki bilgilerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Randevulu sistem hakkında çiftçileri bilgilendirdiklerini aktaran Bolat, “Görevli arkadaşlarımız köylere giderek sistem hakkında üreticilerimize afiş ve broşürler dağıtarak bilgi verdi. Randevusuz gelen çiftçinin ürünü kesinlikle satın alınmayacak” dedi.

Bolat, önceki yıllarda üreticilerin ofis önlerinde 3-4 gün sıra beklemek zorunda kaldığını, traktörlerin ve kamyonların üzerinde battaniyeyle, yorganla yattıklarını ve fazladan nakliye parası ödemek durumunda kaldıklarını söyledi.

Randevu sistemiyle bu sorunun ortadan kalktığını dile getiren Bolat, “Randevu sistemi öncesinde üreticilerimiz ofis önlerinde 3-4 gün sıra beklemekteydi. Randevu sistemi sayesinde üreticilerimiz aynı gün ürünlerini ofise satabilmektedir. Üreticilerimiz bu sayede fazla nakliye ücreti ödemekten, fazla bir masraf yapmaktan kurtuldu” diye konuştu.

Günlük 500 ton ürün alımı yaptıklarını belirten Bolat, Sivas’ta hasadın yeni başlaması nedeniyle randevularda henüz yoğunluk yaşanmadığını ifade etti.

Üretici uygulamadan memnun

Çiftçi Hacı Yıldız ise önceki yıllarda TMO önündeki kuyruklarda büyük zorluklar çektiklerini anlatarak, “İnsanlar arabaların içinde yatıyordu, kavgalar oluyordu” dedi. Yıldız, randevuyu şubeden aldığını ve herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti.

Üretici Fatih Temel de sistem öncesinde TMO önündeki kuyruklarda kavgalar yaşandığına dikkati çekerek, bu sıkıntıların ortadan kalkmasına sevindiğini söyledi.

haber46

Bir Cevap Yazın